50 de ani de tradiție!

Rețete

Ardei și roșii umplute cu carne tocată

Ingrediente

  1. 4 buc roșii mari (6 mai mici)
  2. 4-6 buc ardei mai mici
  3. 500 gr carne tocată (vită și porc, tocată în casă de preferat)
  4. 2 buc cepe mari
  5. 1 lingură pastă de roșii (bulion)
  6. 1 buc ou
  7. 1 legătură pătrunjel
  8. 1 ceașcă orez (fiert)
  9. după gust parmezan (pentru presat deasupra)
  10. 100 ml ulei (pentru pus în tava în care facem ardeii și roșiile)
  11. după preferințe sare, piper, condimente


Instrucțiuni de gătit


Tocăm mărunt ceapa, apoi o călim.
Adăugăm carnea tocată și o călim, apoi adăugăm bulion și condimente.
Mai lăsăm 5 minute pe foc, apoi adăugăm și orezul fiert.
Amestecăm și luăm de pe foc.
Spălam și scoatem miezul roșiilor și cel din ardei.
Le scurgem bine de apă (eventual le uscăm cu ajutorul unui șervețel).
Amestecul luat de foc se pune într-un bol, apoi îl amestecăm cu pătrunjelul tocat mărunt, cu oul și, după gust, mai punem dacă dorim pastă de roșii.
Umplem roșiile și ardeiul cu această compoziție, apoi presărăm parmezanul și așezăm și căpăcele.
Așezăm roșiile și ardeii într-un vas în care am pus apa (până la jumătatea lor), ulei și miezul roșiilor, tocat mărunt. 10. Lăsăm la cuptor 45 minute.

Servim simpli sau cu smântână.

Pentru o experienta cat mai buna de navigare, acest site foloseste cookie-uri. Mai multe detalii puteti gasi aici.